Accident în lanț cu șapte răniți și patru mașini distruse pe centura Apahida – Cronica de marți

1. Accident în lanț pe centura Apahida. Șapte persoane au fost rănite și patru mașini, avariate. Un autoturism a fost lovit din spate și aruncat pe contrasens, unde s-a lovit frontal și violent cu o altă mașină. În total, patru autoturisme au fost avariate, conform martorilor. (Știri de Cluj)

2. Consiliul Județean Cluj a scos la licitație, în vederea închirierii, spațiule de peste 650 de metri pătrați din incinta Cluj Arena în care funcționează clubul /FORM Space. Prețul de pornire este o chirie lunară de aproape 19.000 de lei, la care se adaugă TVA. (Ziua de Cluj)

3. Zeci de clădiri istorice, vile, conace şi castele sunt scoase la vânzare în Transilvania. Dintre acestea, trei sunt la Cluj: O vilă cu influențe Secession construită în 1902 în Turda, cu 15 camere, 3 băi şi un teren de jumătate de hectar; Conacul Banffy dintre Colinele Transilvaniei, din satul Sânmărghita, comuna Mica, construit în 1824, cu 10 camere şi 2 băi și un teren de peste 4.000 mp, pentru care se cer 500.000 de euro; Castelul Kemeny, ridicat în secolul XIX lea în Jucu, cu 14 camere și un teren de 1.829 mp, evaluat la 290.000 euro. (Ziua de Cluj)

4. Clujeanul Endre Juhasz a câștigat titlul de Mecanicul Anului 2019 în finala competiției care a avut loc la Brașov. (Ziua de Cluj)

5. Traian Onuc, dezvoltatorul imobiliar acuzat că a înșelat sute de oameni, a încercat să scape de instanțele din Cluj, însă Curtea de Apel i-a respins cererea de strămutare. Traian Onuc (fost Floarea Ianson) s-a ales cu peste 100 de plângeri penale pentru înșelăciune. Prejudiciul estimat este de aproximativ 1 milion de euro. Acesta a convins sute de clujeni să cumpere apartamente foarte ieftine, în blocurile pe care urma să le construiască în Mărăști (Fabricii 67) și în Zorilor (Miko Imre 14). Onuc cerea un avans de 10-15% după care se făcea nevăzut. Blocurile nu au fost finalizate niciodată. (Ziar de Cluj)

6. Instanțele clujene au anulat definitiv articolul 25 din Regulamentul local de urbanism, modificat de Consiliul Local Cluj-Napoca în iulie 2017, tot ca urmare a anulării textului inițial de către instanțele de contencios. Noul text al art. 25 din Regulamentul local de urbanism, adoptat de CL Cluj-Napoca în 18 iulie 2017, prevedea ”rezervarea terenului pentru servitute de utilitate publică”. (Clujust)

7. După o vizită efectuată la secția Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a declarat că este „un infern al mizeriei și iadul infecțiilor nosocomiale”, iar în saltelele rupte și pline de secreții „colcăie bacteriile”. (Monitorulcj)

8. Castelul lui Goga din Ciucea rămâne în proprietatea Statului. Curtea de Apel a respins cererea moștenitorilor. (Actual de Cluj)

POZA ZILEI: Munții Apuseni, cel mai bine păstrat secret est-european, titrează CNN

Cei de la CNN au plasat munţii Apuseni între cele mai frumoase 20 de locuri din Europa. Jurnaliştii americani considera Apusenii cel mai bine păstrat secret al Europei de Est pentru că sunt izolaţi şi mai au încă păduri şi tradiţii seculare. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole