Județul Cluj este vicecampion naţional la prezența la vot – Cronica de duminică

ZIUA de CLUJ prezintă rezultatele exit poll imediat după închiderea urnelor. 

1. Județul Cluj este vicecampion naţional la prezența la vot, cu un procent de 46,85%, la ora 17.00. Iată care este, potrivit BEC, situația voturilor în județ (Ziua de Cluj):

  • Cluj-Napoca: 145.267 – 53,38%
  • Gherla: 7.277 – 39,13%
  • Dej: 12.154 – 38,81%
  • Turda: 17.485 – 37,58%
  • Câmpia Turzii: 8.227 – 35,74%
  • Huedin: 2.467 – 33,68%

2. Nu este încă zăpadă în târg, dar clujenii sunt așteptați pe gheață. Patinoarul din Piaţa Unirii e deschis de la ora 14:00 în timpul săptămânii și de la ora 10:00 dimineața în weekend până la ora 22:00, în fiecare zi. Din din 21 decembrie, programul este de la 10:00 la 22:00, zilnic. Tarif intrare copii – 14 lei, adulți 20 de lei. Închiere patine – 15 lei, garderobă 2 lei. (Ziua de Cluj)

3. Un francez de 25 de ani a fost lovit de mașină în timp ce traversa regulamentar pe trecere de pietoni, pe strada Câmpului din Cluj-Napoca. Accidentul a avut loc duminică după-amiază, în zona magazinului Kaufland. (Ziua de Cluj)

4. Un bărbat de 70 de ani a făcut infarct lângă o secţie de votare, fiind resuscitat de un pompier care păzea secţia. Incidentul s-a petrecut la secția de votare 177 din Cluj-Napoca. Bărbatul a căzut la pământ și s-a lovit puternic la cap. Acesta a fost resuscitat de un pompier care păzea secţia. În țară trei persoane au murit după ce li s-a făcut rău la secția de votare. (Ştiri de Cluj)

5. Un grav accident rutier s-a produs în cursul serii de sâmbătă pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca. Trei autoturisme au fost avariate, iar un echipaj SMURD a intervenit de urgență. (Ziar de Cluj)

6. Membrii asociației Musai-Muszaj sunt nemulțumiți de faptul că mesajele de întâmpinare a vizitatorilor Târgului de Crăciun sunt scrise doar în limba română, fără traducerea în maghiară. (Monitorulcj)

7. Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat o licitaţie în vederea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 400 milioane lei (83,8 milioane euro), potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP. (Ziua de Cluj)

8. O stradă din Cluj-Napoca, cu mii de locuitori, nu are trotuare și nici iluminat public. Este vorba de Edgar Quinet din cartierul Mănăștur, stradă preluată de municipalitate în urmă cu trei ani. Primăria a asfaltat strada și a lăsat-o așa, fără a amenaja trotuare sau a monta stâlpi de iluminat public. (Actual de Cluj)

POZA ZILEI – Emil Boc a votat pentru “desprinderea definitivă de comunism”

Primarul a spus, la ieșirea de la vot, că a ales acel candidat capabil să asigure “în continuare” securitatea țării, dar și reprezentarea “cu profesionalism” a României în UE, la NATO și în parteneriatul strategic cu SUA. “M-am orientat la vot pentru a susține acel candidat care către acel candidat care ne va asigura, în continuare, cele mai înalte garanții de securitate pe care le avem în întreaga noastră istorie. Este vorba despre acel candidat care poate să reprezinte cu profesionalism România în UE, la NATO și în parteneriatul strategic cu SUA “, a declarat Emil Boc. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole