În această seară se deschide Târgul de Crăciun din Piața Unirii – Cronica de vineri

1. În această seară, la ora 19.00, are loc marea deschidere a Târgului de Crăciun din Piața Unirii Cluj-Napoca. Căsuțele celor 89 de comercianți, caruselul cu 3.000 de luminițe, igluul urșilor polari, ieslea de Crăciun, jocurile de mari dimensiuni, patinoarul, aromele băuturilor fierbinți și a preparatelor tradiționale gătite pe loc vor trezi, cu siguranță, emoția sărbătorilor. De la 20:30, pe scena din piaţă are loc concertul Horia Brenciu și HB Orchestra. Sâmbătă, de la 19:00, concertează formația Subcarpați. (Ziua de Cluj)

2. Orașul Cluj-Napoca s-a clasat pe primul loc în topul celor mai promitățoare hub-uri pentru dezvoltarea tehnologiei de pe continentul european, realizat de trei organizații internaționale de consultanță. (Ziua de Cluj)

3. Construirea aquapark-ului în cartierul Gheorgheni este condiționată de finalizarea Centurii Metropolitane. Locația nu este însă definitivă, propunerea de realizarea a acestuia în Becaș întâmpinând opoziție din partea societății civile și a locuitorilor zonei care își doresc acolo parc. Primăria Cluj-Napoca încă analizează mai multe locaţii, urmând să se organizeze şi o dezbatere publică pentru a stabili cea mai bună variantă. (Ziua de Cluj)

4. Primarul Emil Boc a vorbit despre posibilitatea ca cele trei mai comune din jurul orașului, Florești, Apahida și Baciu, să se unească cu Cluj-Napoca: “Acest lucru nu va putea fi realizat decât o dată cu o reformă administrativ-teritorială a României. Avem o lege de organizare administrativ-teritorială din 1968, de pe vremea lui Ceaușescu. cu siguranță va urma o altă lege de organizare administrativ-teritorială a țării. La acel moment se poate discuta”. (Știri de Cluj)

5. Curtea de Apel Cluj a respins vineri recursul Consiliului Județean Cluj împotriva sentinței din iunie 2019 care stabilea că schimbarea componenței Consiliului de Administrație și numirea a trei noi membri (Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu şi Daniel Perşu) a fost ilegală. (Ziar de Cluj)

6. Ambulanțele care transportă bolnavi la secțiile de Reumatologie, ORL, Medicină Internă sau Chirurgie Generală a Spitalului Județean Cluj sunt nevoite să își croiască drum printre mașini parcate, pe alei strâmte, rămânând adesea blocate. În același timp, sunt afectate și ambulanțele care trebuie să ajungă la Institutul Inimii, accesul făcându-se prin aceeași curte. (Ziar de Cluj)

7. Începând de vineri, șoferii pot circula pe patru benzi pe Podul Fabricii, pod care trece printr-un amplu proces de reabilitare. (Monitorulcj) De asemenea, lucrările de reabilitare şi modernizare a Podului N, de la intrarea dinspre Florești spre Cluj-Napoca, au fost finalizate, urmând ca săptămâna viitoare să intre în faza finală de recepție. (Ziua de Cluj)

8. Două femei și doi bărbați, care în seara de 18 noiembrie au oprit tâlharul ce instrase în magazinul din Gheorgheni, au fost felicitați de șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, și au primit diplome de merit. (Clujust)

POZA ZILEI: Botezatu și-a prezentat ultima colecție haute-couture la Cluj

Designerul bucureștean Cătălin Botezatu a deschis festivalul City Fashion Week (CFW) de la Cluj, însă nu a mai rezistat la decernarea premiilor pe care le-a primit de la organizatorii. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole