Clujul, pe locul 2 pe ţară în clasamentul prezenţei la vot – Cronica de duminică

1. 243.422 de persoane au votat, până la ora 16.00, în cele 664 de secții deschise la Cluj. Județul se situează pe locul doi pe țară, după Ilfov (41,61%), la prezența la vot, cu 39,99%. Acest procent îl depășește pe cel de la europarlamentarele din primăvară, când la aceeași oră, prezența era de 37,60%. (Ziua de Cluj)

2. Primarul Emil Boc a votat la secţia Nr. 52, la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Zorilor. „Am votat cu acel candidat care a demonstrat că poate reprezenta România cu profesionalism şi demnitate în Europa şi în lume. M-am uitat la mesajul pe care iarăşi românii din diaspora l-au transmis. Este un lucru extrem de emoţionant să vezi că de la nuntă mergi direct la vot, că în Norvegia ninge şi mergi la vot, că în Dubai e cald şi mergi la vot, adică românii oriunde se află tratează cu maximă importanţă aceste alegeri şi au înţeles faptul că deciziile politice majore se iau prin vot. De fapt ce ne dorim cu toţii? Ne dorim o ţară ca afară, adică o Românie normală şi în consecinţă am votat pentru acel candidat care poate în următorii ani se pună în practică cel mai important proiect politic cred eu al României, acel proiect politic prin care nimeni din această ţară să nu mai fi forţat, obligat să îşi părăsească oraşul, regiunea sau ţara pentru motive economice”, a spus Boc. (Ziua de Cluj)

3. Organizatorii concertului Bryan Adams le oferă clujenilor două bilete la eveniment, cu condiţia să dea like paginii de Facebook a lui Ionuț Rusu (PNL), directorului BT Arena, unde are loc concertul. (Ziar de Cluj)

4. Universitatea Cluj a încheiat la egalitate derby-ul cu Rapid, 1-1. Giuleştenii au deschis scorul prin Hlistei (24), iar clujeni au egalat 9 minute mai târziu, prin Goga (33). Ambele echipe au mai avut ocazii de a înscrie, însă partida s-a terminat până la urmă nedecis. (Ziua de Cluj) “Speram la mai mult. Dar, la cum a fost jocul, cred că este echitabil rezultatul de egalitate. Era important pentru noi să câștigăm cele trei puncte. Una peste alta, sunt mulțumit. E grea lupta din josul clasamentului. De când am venit eu, am pierdut doar un meci din 11, și tot la retrogradare suntem. Noi sperăm să ieșim din zona aceea periculoasă”, a precizat antrenorul Adrian Falub (Digisport).

5. Județul Cluj se clasează pe locul trei la nivel național la numărul de firme desființate. La nivel naţional, numărul firmelor radiate a crescut în primele nouă luni ale anului cu 42,11%, comparativ cu perioada similară din 2018, ajungând la 83.376 firme, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Cele mai multe radieri au fost înregistrate în Bucureşti – 9.785 de firme (cu 4,99% mai multe faţă de ianuarie – septembrie 2018) şi în judeţele Iaşi – 4.384 (plus 87,75%), Cluj – 3.145 (plus 27,74%) şi Prahova – 2.974 (plus 50,05%). (Ziua de Cluj)

6. Un proiect al Inspectoratului Școlar Județean Cluj își propune ca peste 2500 de elevi să participe la cursuri de prim ajutor. Deocamdată, zece școli au fost dotate cu echipamentele necesare și deja au fost predate lecții importante. Prețul unui manechin folosit de salvatori în timpul cursurilor este de patru sute de euro. (Monitorulcj)

7. Primăria se laudă că face proiecte pentru a spori calitatea vieții oamenilor în cartiere, dar în continuare fixează teme de proiectare foarte slabe sau angajează proiectanți și mai slabi care să „regenereze” cartiere din oraș. Cel puțin asta este concluzia arhitecților din Comisia de Urbanism a Primăriei față în față cu cel mai mare Plan Urbanistic Zonal de Regenerare Urbană a zonei Rebreanu-Titulescu din cartierul Gheorgheni, cel mai verde cartier al orașului. (Actual de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole