Un deputat PSD de Cluj votează Guvernul Orban. Riscă excluderea din partid

Deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu anunţă că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, pe motiv că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală, scrie Mediafax.

Potrivit unei postări de miercuri de pe pagina sa de Facebook, Cristina Burciu a spus că vrea ca România să intre într-o zonă de stabilitate şi să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcţie. Am decis să susţin învestirea în funcţie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală”, scrie Burciu.

Aceasta susţine că o criză guvernamentală ar însemna ca situaţia fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern.

Președintele executiv al PSD Cluj, Adrian Mladinoiu, a anunţat că deputata va fi exclusă din partid: „Da, cred că doamna Burciu s-a grăbit în momentul acesta să comunice, cred că greșește profund. Iar, așa cum președintele partidului a și declarat, există o decizie a Comitetului Executiv Național prin care toți cei care nu respectă decizia de a nu participa la cvorum pentru instalarea guvernului Orban vor fi excluși din partid. Cu atât mai mult cei care vor vota guvernul, vă dați seama”, a spus Mladinoiu, citat de Ziar de Cluj.

Cristina Burciu a fost aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele PSD, alături de deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu şi senatorul Vasile Ilea.

Ilea a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România. Ceilalţi doi deputaţi, Nasra şi Itu, au plecat şi ei la Pro România, dar s-au reîntors în PSD înaintea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă spunea marţi că nu crede că vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban. Dacă vor exista, să îşi asume public gestul şi apoi să îl explice comunităţilor din care provin, afirma Dăncilă.

Luni, Viorica Dăncilă spunea că toţi parlamentarii din PSD care vor vota Guvernul Orban vor trăda PSD şi vor trebui să plece din partid.

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole