RADP a cerut în instanţă insolvenţa Rosal, compania care ridică deşeurile în jumătate din oraş – Cronica de luni

1.1. Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a solicitat în instanță intrarea în insolvență a operatorului de salubritate Rosal Grup. Primarul Emil Boc a recunoscut că a pregătit documentele pentru rezilierea contractului, dar spune că acțiunea în instanță este de durată, iar între timp deșeurile trebuie totuși ridicate. (Ziua de Cluj)

2. Pe Calea Moților din Cluj, la numărul 137, va fi construit un aparthotel de trei etaje. Acesta nu va avea parcări, clienţii urmând să îşi lase maşinile în parkingul de la Cluj Arena, potrivit Planul Urbanistic de Detaliu ce urmează să fie dezbătut săptămâna aceasta în Consiliul Local. Vecinii se opun realizării proiectului. Beneficiarii investiţiei sunt familia Mircea și Emilia Balaj. (Ziar de Cluj)

3. Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj s-a clasat, în primele şase luni ale anului 2019, pe locul doi din ţară, la transportul de pasageri, după Aeroportul Henri Coadă din București. Cele mai populare destinaţii de pe Aeroportul Cluj în perioada ianuarie – iunie 2019 au fost Bucureşti Otopeni – 194.935 pasageri, urmată de Londra Luton – 139.783 pasageri şi de Munchen – 75.526 pasageri. (Ziua de Cluj)

4. Conducerea Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj-Napoca anunţă verificări după mărturiile unui tânăr absolvent, care a demisionat după 20 de zile de muncă. Tânărul spunea că nu avea toaletă, apă sau căldură. (Ziua de Cluj)

5. Grevă spontană la Salina Ocna Dej. Circa 100 de angajați și-au întrerupt activitatea, luni dimineață, protestând pentru faptul că nu-și primesc voucherele de vacanță în valoare de 1.450, respectiv 2.080 de lei. Potrivit minerilor, acestea trebuiau primite încă din luna august, însă încă așteaptă o întâlnire cu conducerea societății pentru a soluționa problema. (Monitorul de Cluj)

6. Premierul Viorica Dăncilă vine marţi la Cluj-Napoca, într-un turneu electoral:
8.30 – Întâlnire cu Sindicatul Aeroportului.
10:00 – Deplasare prin Dej – se pleaca de la Primărie la Spital Municipal Dej
12.30 – Întâlnire cu fermierii în Sandulesti
15.30 – Vizita la Terapia
17.00-18.30 – Eveniment electoral la Cinema “Florin Piersic” (Ştiri de Cluj)

7. Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Centurii ocolitoare a Dejului, evaluată la 22 milioane de euro, a fost anulată. A fost depusă o singură ofertă, iar aceasta a fost declarată neadmisibilă. (Dej24)

8. Parcările oblice de pe Calea Floreşti au fost desfiinţate duminică. Acestea vor fi transformate în parcări laterale la bordură. Măsura a fost implementată pentru a introduce bandă dedicată de autobuz dinspre Floreşti spre centru. (Cât Costă Clujul)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole