Fenomen “meteo” ciudat la Cluj – Cronica de weekend

1. Fenomen „meteo” ciudat în Dâmbul Rotund. Seară de seară, locuitorii din cartierul clujean se confruntă cu un fum care i-a pus pe gânduri. “Deși de la distanță ar părea că e parmanent ceață, noi cei care locuim aici știm că de fapt mai multe persoane și firme înainte de lăsarea serii incendiază gunoaie, frunze și poate chiar alte substanțe foarte periculoase, fapt ce generază un fum insuportabil”, povesteşte un locuitor din zonă. (Ziua de Cluj)

2. Grav accident de circulaţie, vineri spre sâmbătă noaptea, pe strada Horea, din municipiul Cluj-Napoca: patru maşini făcute praf, patru tineri implicaţi, o tânără de 18 ani la spital. (Ziua de Cluj)

3. Viorica Dăncilă va veni la Cluj-Napoca marți, 29 octombrie, la Cinema Florin Piersic, unde va avea loc un miting electoral cu tinerii de la Universitatea ”Dimitrie Cantemir”, din Cluj-Napoca. Premierul va merge și la o întâlnire aranjată cu fermierii clujeni, unde va participa și ministrul Agriculturii, Petre Daea. Vizita de la Cluj este sigură în proporție de 80%, existând pericolul de a fi anulată în ultim moment, cum s-a întâmplat și cu vizita ministrului Finanțelor, Orlando Teodorovici. (Ştiri de Cluj)

4. 20 de zile. Atât a rezistat în Poliție un tânăr agent, şcolit la Cluj. Lipsa dotărilor necesare în stradă și condițiile din postul de Poliție la care a fost repartizat sunt două din motivele pentru care agentul şi-a dat demisia. Acum vrea să plece înapoi în Spania, unde vrea să se facă tot polițist. (Monitorul de Cluj)

5. Preşedintele Klaus Iohannis atacă PSD cu Emil Boc. “Fără PSD nu ar fi fost nevoie să spună Emil (Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca – n.r.) că dorim aceleaşi condiţii cum au oamenii la Paris, la Munchen, la Roma. Le-am fi avut. Românii sunt un popor harnic, în 30 de ani ne-am fi ridicat la acelaşi nivel dacă nu am fi avut piedica majoră numită PSD”, a spus Klaus Iohannis, la Reuniunea Ligii Aleşilor Locali PNL. (Ziua de Cluj)

6. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă, avertizează reprezentanții Poliției. Dacă circulă fără astfel de anvelope, în condițiile menționate, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. (Ştiri de Cluj)

7. Echipa UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, condusă de conf. univ. dr. Adela Golea, a primit premiul pentru „cea mai bună echipă de urgenţă”, la congres medical desfășurat în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureş. Evenimentul este supranumit “Oscarul medicinei româneşti”. (Monitorul de Cluj)

8. Peisajele din judeţul Cluj sunt o sursă infinită de frumuseţe şi inspiraţie, mai ales când acestea poartă veşminte ruginii de toamnă. Ziua de Cluj prezintă o listă cu cinci dintre cele mai frumoase fotografii făcute la Cluj în luna octombrie.

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole