Primul pas pentru zboruri transatlantice de pe aeroportul Cluj – Cronica de Cluj

1. S-a făcut un prim pas concret pentru extindrerea pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj. A fost lansată licitația publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 14 noiembrie 2019. Aeroportul Internațional Cluj a terminat, în octombrie 2013, prima etapă din proiectul de construie a unei noi piste, care are o lungime de 2.100 metri, urmând să se continue cu prelungirea acesteia până la 3.500 de metri, fapt care va permite aterizarea și decolarea avioanelor transatlantice. Această a doua etapă prevede devierea cursului râului Someșul Mic. (Ziua de Cluj)

2. Toamna la Cluj, în 10 fotografii care îți taie suflarea. (Ziua de Cluj)

3. Primarul Emil Boc s-a supărat pe firmele de salubritate din Cluj-Napoca. “Este dezastru Rosalul, nici ceilalți nu sunt mai breji. Nu știu cum să scap de ei procedural, dacă nu își vor face datoria. Adunăm în fiecare zi puncte negre pentru ei, sunt amendați zilnic. În instanță ar dura prea mult și vom avea o problemă privind ridicarea deșeurilor pe parcursul lui. Rosal este departe de așteptări și trebuie să știe însă că nu poate să își bată joc de banii clujenilor”, a spus edilul Emil Boc în emisiunea ZIUA LIVE. (Ziua de Cluj)

4. Un accident de circulație în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs joi dimineața, în jurul orei 8:50, între localitățile Vîlcele și Mărtinești. În accident a fost rănită o femeie în vârstă de 49 de ani. Cauza posibilă a producerii accidentului este adormirea la volan. (Știri de Cluj)

5.  Primarul Emil Boc are ca model de organizare a transportului local oraşul Bilbao din Spania: “Uitați-vă în Spania, la un oraș, Bilbao, un oraș de dimensiunea Clujului, are metrou, are tren metropolitan și o duc foarte bine. Ca să vorbim de un oraș de dimensiunea Clujului”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE. (Ziar de Cluj)

6. Scafandri din Cluj, chemaţi să ajute la căutarea unui tânăr în râul Olt. Acesta era șofer de camion, avea 27 de ani şi a pierit miercuri la prima lui cursă. Tânărul abia făcuse schimb de locuri cu colegul lui, după ce condusese o bună bucată de drum și se odihnea pe locul din dreapta. La scurt timp după schimbul de tură a fost aruncat prin parbriz – o explozie la un cauciuc a trimis TIR-ul într-un cap de pod, pe o șosea dintre Sibiu și Brașov. Șapte scafandri din patru județe, printre care şi Cluj, l-au căutat pe tânăr în Olt. A fost găsit fără viaţă. (Monitorul de Cluj)

7. Se anunță protest de amploare la Cluj la sfârșitul săptămânii viitoare, împotriva defrișării pădurilor, la patru ani după un protest similar cu mii de participanți. (Actual de Cluj)

8. Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins peste 15 ha de pădure din Munții Apuseni. Pentru stingerea focului a fost solicitată şi aprobată intervenţia unui avion Spartan. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole