Primarul Clujului are un salariu mai mare decât premierul României. Cât câştigă Emil Boc – Cronica de sâmbătă

1. Primarul Emil Boc are un salariu brut de 23.400 de lei. Viceprimarii Olah Emese şi Dan Tarcea au câte 20.800 de lei brut. Administratorul public – city managerul – Gheorghe Şurubaru are 16.640 de lei, secretarul Aurora Roşca are 16.619 lei, iar arhitectul şef Daniel Popa câştigă are 16.120 de lei. Spre comparaţie, premierul României are un salariu brut era de 15.950 de lei. (Monitorul de Cluj)

2. Primul autobuz autonom din țara noastră ar putea circula pe străzile din Cluj-Napoca începând de anul viitor, a anunțat directorul de dezvoltare al primăriei, Ovidiu Cîmpean: “Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele orașe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe aumite rute bine stabilite” (Ziua de Cluj)

3. „Ce să faci cu o mină imensă de sare când extracția s-a terminat? Am găsit răspunsul la Salina Turda, în Transilvania. Construiești înăuntru unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!” scriu italienii de pe site-ul esquire.com. (Ziua de Cluj)

4. Un accident grav de circulație a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Piața Avram Iancu. Conducătorul unei ambulanțe, un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Dej, a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase. A fost lovit de un taxi care circula regulamentar pe culoarea verde şi care era condus de un bărbat de 37 de ani din Cluj-Napoca. În total șase persoane au fost rănite. Este vorba despre pasagera din taxi, o tânără de 19 ani, rănită grav, iar ceilalți 5 au fost răniți ușor. În ambulanță se aflau 4 persoane, 1 pacient, medic și asistent medical și conducătorul auto. (Ştiri de Cluj)

5. O operațiune de amploare este în desfășurare astăzi, iar imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase. Cel de-al patrulea pod din Cheile Turzii este înlocuit, iar în această operațiune a fost implicat și un elicopter, întrucât greutatea podului este de peste 700 de kilograme. (Ziar de Cluj)
VIDEO AICI

6. Cei 100 de ani de existență ai Universității Cluj au fost sărbătoriți cu fast în parul sportiv ce poartă numele fondatorului clubului, Iuliu Haţieganu. Peste 2.000 de oameni au participat la “Centanar în Alb şi NegrU”, eveniment organizat de Asociația Șepcile Roșii 1919 ce a început un un dialog imaginar între Iuliu Hațieganu și rectorul Universității Babeș Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop. Evenimentul a continuat cu piesa de teatru ce i-a avut în prim plan pe Toni Dascălu și Mircea Luca, iar show-ul a culminat cu reeditarea jocului dintre Universitatea Cluj și Ferar, din vara anului 1945. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole