107 accidente grave şi 5 mortale la Cluj în 2019 – Cronica de vineri

1. Conform unui raport al Inspectoratului de Poliție Cluj, în primele 9 luni ale anului 2019, la Cluj-Napoca, au avut loc 107 accidente grave, din care 5 mortale. Cele mai multe evenimente rutiere grave s-au produs în luni iulie și septembrie, pe străzile 21 Decembrie – 5, Traian Vuia – 5, Oașului – 5 și Moților – 4. În ceea ce privește cele 5 accidente mortale, acestea au avut loc pe străzile Moților, Corneliu Coposu, Câmpul Pâinii sau Alexandru Vaida Voievod, cauzele fiind nearcodarea de prioritate și treceri neregulamentare pietoni. (Ziua de Cluj)

2. Bryan Adams va concerta pe 11 noiembrie la Cluj-Napoca. Concertul programat să aibă loc pe BT Arena face parte din turneul „Shine A Light”, prin care artistul îşi promovează cel mai recent album, compus din 12 piese rock, pop şi R&B. Preţul biletelor variază între 199 şi 289 de lei, în funcţie de zonă. (Ziua de Cluj)

3. Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a adunat chiștoace și alte gunoaie în Piața Gării din Cluj-Napoca, în cadrul unei acțiuni inițiate de clujeni. Acțiunea de strângere a chiștoacelor a fost anunțată pe Facebook și a strâns un grup de voluntari care joi a făcut curat în Piața Gării. (Ştiri de Cluj)

4. Traseele liniilor de autobuz metropolitane dinspre Florești ar urma să fie extinse spre centrul orașului Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc. (Monitorul de Cluj)

5. La Târgul de toamnă Produs de Cluj și Bucovina, care va avea loc de astăzi până duminică pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, vor fi prezenți aproximativ 100 de expozanți din cele două județe. Aceştia vor oferi vizitatorilor bucate gătite după rețete tradiționale, fie că este vorba despre dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, murături, produse lactate sau preparate din carne. Oaspeții din Bucovina vor găti în aer liber mâncăruri specifice stânelor, de la balmoș și mămăligă la tocănițe din carne de oaie și păstrăv afumat. În ton cu anotimpul, la târg vor fi prezenți și mici fermieri care vor aduce legume și fructe de sezon. (Cluj Capitala)

6. Doi copii au fost răniţi după ce au fost loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni, pe DN1C în localitatea Iclod. Elevii mergeau spre şcoală. (Gherleanul)

7. Tragedie în trafic la Cluj! Un bărbat a decedat în timp ce se afla în mașină. ”Un echipaj SMURD, de terapie intensivă, a efectuat manevre de resuscitare pentru un bărbat de circa 60 de ani, care a intrat în stare de inconștiență, fiind pasager într-o mașină”, anunță ISU Cluj. În urma manevrelor de resuscitare, medicii au fost nevoiți să declare decesul. (Ştiri de Cluj)

8. Topul al cartierelor din Cluj-Napoca în funcție de numărul de autovehicule: pe primul loc, Mănăștur cu 27.795 de mașini, urmat de Mărăști cu 16.412 și Gheorgheni cu 15.613 de mașini aflate în proprietate privată. (Transilvania Reporter)

Poza zilei: Şoarece între rafturi, la Auchan Cluj

Foto: Ştiri de Cluj

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole