Panică în trenul Cluj-Viena. Locomotiva a luat foc imediat ce a ieșit din gară – Cronica de joi

1. Locomotiva trenului Cluj-Viena a luat foc imediat ce a ieșit din Gara Cluj. 100 de persoane au fost evacuate. În jurul orei 7:40, două autospeciale și un echipaj SMURD au fost solicitate în zona Tăietura Turcului pentru a stinge incendiul. Nu au existat victime. Garnitura a fost cuplată la o altă locomotivă și și-a continuat drumul spre capitala Austriei. (Ziua de Cluj)

2. Tânăra de 19 ani din Câmpia Turzii, căutată de polițiști după ce a dispărut de acasă, a fost găsită. Potrivit polițiștilor, fata se afla la o mănăstire din județul Alba. (Ziua de Cluj)

3. Un bărbat de 30 de ani, din Gilău, a fost lovit de tren în timp ce mergea în zona liniei ferate. Accidentul a avut loc joi dimineață, în jurul orei 09.00, pe raza localității Nima. În urma impactului, bărbatul a fost grav rănit. (Ştiri de Cluj)

4. Orașul SMART promovat de Emil Boc se dovedește că nu este chiar atât de SMART, cel puțin nu când este vorba de mijloacele de transport în comun. Sistemul de ticketing a dat rateuri încă de la implementare, iar problemele nu au fost rezolvate nici acum. În continuare călătorii se găsesc adesea în imposibilitatea de a valida cardurile sau biletele. (Ziar de Cluj)

5. Primăria caută soluții pentru a decongestiona traficul din zona Spitalului de Oncologie din Cluj, iar una dintre soluțiile la problema ambuteiajelor care se creează în fiecare dimineață în zonă ar fi desființarea parcărilor de pe strada Republicii și crearea unei noi benzi de circulație. (Monitorul de Cluj)

6. Complexul comercial Vivo! din Florești și-a redeschis joi zona de extindere de 22.000 mp – nefuncțională timp de 10 luni, după o investiție de 20 de milioane de euro. Dacă Peek & Cloppenburg, cel mai mare magazin de modă din Transilvania, a fost activat, cele ale grupului Inditex (Zara, Massimo Dutti, Oysho), se deschid doar în 31 octombrie. (Ziua de Cluj)

7. Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat regulamentul de taximetrie. 2.500 este numărul maxim de taximetre în Cluj-Napoca. Dintre acestea, 2.469 posedă licențe standard, în timp ce 31 de licențe sunt păstrate exclusiv pentru taximetrele electrice. „Din 2021, toate taximetrele vor fi dotate cu POS, să poți plăti cu cardul, iar din 2022, toate mașinile de taxi vor fi de cel puțin Euro 5, pentru a diminua poluarea în oraș și pentru a asigura un transport de calitate. De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să sesizeze nemulțumirile, dacă va fi cazul”, a spus primarul Emil Boc. (Monitorul de Cluj)

8. O echipă de tineri programatori din Cluj a realizat o aplicaţie, yeParking, prin care poţi oferi sau găsi loc de parcare, pus la dispoziţie de proprietar, atunci când acesta nu o foloseşte. Aplicaţia a ajuns să adune 400 de locuri de parcare și 4.000 de membri. (Actual de Cluj)

9. Majoritatea cazurilor trimise în judecată în ultima vreme de DNA Cluj sunt fraude cu fonduri europene în zona rurală. Ultimele două îi au ca inculpați pe contabilul Primăriei Comunei Oncești (Maramureș) și un consilier superior din Primăria Bocicoiu Mare, același județ. (Clujust)

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole